maandag 18 april 2011

Achtbaan

Soms overkomt het jezelf. Of je gezin, familie of vrienden. En op andere momenten sta je meer aan de zijlijn maar raakt het je evengoed. Iedereen krijgt te maken met tochten door de emotionele achtbaan van het leven. Van een rondje met een enkele looping tot een tocht waar geen einde aan lijkt te komen. Soms doet geluk daarom haast zeer. Omdat ik weet dat ze komen, die onvermijdelijke momenten... Momenten waar ik mij niet tegen kan wapenen. Misschien een beetje door heel bewust te genieten van het hier en nu. En dankbaar te zijn voor al de kleine en grote momenten van geluk. Als ware een spaarpotje voor mindere momenten. Vandaag is zo'n dag waarop ik mijn zegeningen extra tel. Met een knoop in mijn maag weliswaar. Maar ze worden geteld.

2 opmerkingen:

 1. Het is inderdaad de kunst van het gelukkig zijn om niet alleen verdrietig te zijn als het minder goed gaat, maar ook echt blij te zijn als het wél goed gaat.
  Reserves opbouwen.
  Het leven heeft nou eenmaal pieken en dalen.

  sterkte, groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms zijn juist daarom de mooiste momenten zo verdrietig.. geluk is gevaarlijk, maar het grootste goed. Geniet van jullie lange Paasweekend, onbevangen! Lfs, Rozalinde

  BeantwoordenVerwijderen

Ha,
Wat leuk dat je hier een kijkje neemt.
Ik verzamel geluk in het alledaagse.
Jouw reactie, suggesties of verhaal lees ik graag!
Fijne dag, Suus