zaterdag 11 juni 2011

Gepriegel

Regelmatig zie ik heel leuk haakwerk voorbij komen. Zoals deze Cathat gemaakt door Rozalinde van MondaysMilk of de creaties van Maaike op haar blog Crejjtion. Ik kreeg er zin van om het zelf te leren. Tijdens de handwerklessen bleken mijn kwaliteiten niet bij het haken te liggen. Maar door al het moois op diverse blogjes heb ik toch weer een poging ondernomen. Een poging.... Ik heb het echt geprobeerd. Lossen, vasten, stokjes, driedubbele stokjes in het kwadraat. Na lang proberen is het me gelukt om een lapje formaat luciferdoosje te fabriceren. Maar ik blijf het gepriegel vinden. Voorlopig hang ik mijn haaknaald toch weer even aan de ´wilgen´. Blijf ik genieten van andermans haakkunsten. En verheug ik mij op het cadeautje van Heidi van Wit en Bont dat binnenkort in mijn brievenbus valt!

7 opmerkingen:

 1. Doorzetten Suus! Neem een dikkere draad (en naald) snel resultaat en 'leert' makkelijker. Heb je een leuk haakboek? Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor de tip! Vooral dat snelle resultaat klinkt goed! Suggesties voor een leuk haakboek zijn welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, helemaal mee eens! Ik begon met naald 3 en dun katoenen draadje, werd knettergek!! Met 5 en wat dikkere wol ging het al een stuk beter, oefening baart kunst :-) En anders gewoon mee blijven doen aan leuke Give Aways, die zijn er gelukkig genoeg in Blogland!
  Fijn (lang!) weekend, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Troost je, ik ben ook een afhaker op haakgebied... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, ik had precies hetzelfde tot ik Zpagetti ontdekte.. hele dikke draden waarbij je goed de steken kunt zien en snel resultaat van je werk hebt. Haaknaald nummer 12! Nu ben ik best wel een beetje verslaafd en wil na al de Zpagetti werkjes me ook (weer) meer gaan verdiepen in het echte gepriegel :-)!

  Groetjes,
  Eliza

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Suus, wat leuk dat je ook gestart bent! Ik begon een jaar geleden ook zo, ik kon toen net breien. En dacht: daaaag, ik hou het mooi bij breien, haken is me veel te ingewikkeld. Suus nog even doorzetten, inderdaad naald vier gebruiken met bijbehorend garen en een simpel klein projectje uitzoeken waar je blij van wordt. Waarom denk je dat ik vooral dekens maak? Lekker rechtdoor :-) zonder patroon.... Heeeeeerlijk.

  Ben benieuwd! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi hi, heel herkenbaar hoor! Ik moet zeggen, ik zag er ook geen gat in... Na een workshop met de basisprincipes (had zelfs nooit van los of vast gehoord) dacht ik dat 't zowiezo nooit wat zou worden. Maar zowaar, ik kan nu twee patroontjes haken, en daar blijft het nog ff bij, want het geef zooo'n goed gevoel dat ik IETS kan op haakgebied :-). Ben bezig met je slingertje... Helemaal leutig!

  BeantwoordenVerwijderen

Ha,
Wat leuk dat je hier een kijkje neemt.
Ik verzamel geluk in het alledaagse.
Jouw reactie, suggesties of verhaal lees ik graag!
Fijne dag, Suus