maandag 29 augustus 2011

Lijstjes, lijstjes en lijstjes

Ik ben een meisje van de lijstjes. Geen lijstje met wie of wat ik wil of moet 'zijn' zoals op deze poster die ik in  Kopenhagen zag. Maar van de praktische lijstjes. Voor de boodschappen, de cadeautjes die er gekocht moeten worden, de klussen in huis die dit jaar echt een keer opgepakt moeten worden. Maar ook lijstjes met dingen die ik graag wil maken, waar ik blij van wordt of boeken die ik graag wil lezen. Ik heb nog net geen lijstje met lijstjes. Met de komst van mijn kinderen is het aantal lijstjes alleen maar toegenomen. Fijn zo'n extern geheugen. Ik kan niet meer zonder. En het geeft mij een gevoel van 'controle' al is die soms schijn. Want er valt nu eenmaal wel eens een balletje in al het gejongleer van moeten en willen. Ben jij ook van de lijstjes? Wat is het gekste lijstje dat je ooit hebt gemaakt?

En voor ik het vergeet. Je kunt nog tot 31 augustus kans maken op een mooi boekje om jouw lijstjes aan toe te vertrouwen.


11 opmerkingen:

 1. Euh, het gekste lijstje? Ik zou het zo even niet weten. Weet wel dat ik ook erg van de lijstjes ben. Vind ze handig, maar ik word er ook wel eens gek van: staat er zó veel op, dat ik niet meer weet waar ik moet beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In drukke periodes, zoals nu, hououou ik van lijstjes... 'To do'!! En dan altijd iets er op zetten wat ik eigenlijk al (bijna) gedaan heb, want dat doorkrassen is zooo fijn :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier nog een lijstjes meisje.
  Ik schreef er ook ooit een logje over.
  Ik maak ook afvink hokjes,
  niets heerlijker dan afvinken.
  Zonder lijstjes ben ik compleet in de war zeg!
  Ik blijf hopen op je mooie boekje.
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan niet leven zonder lijstjes!
  Ik ben zó erg dat ik ook dingen op mijn
  to do-lijstje zet die ik op dat moment al klaar heb, kan ik het meteen weer doorstrepen...beetje raar hè?

  groet!...
  (ik ga snel verder met mijn 'dit moet ik nog afmaken voor de markt' lijstje, en die is
  laaaaaaang!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, ha. Doe ik ook. Niets fijner dan doorstrepen! Bij voorkeur met een knalroze stift!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vroeger wel lijstjes, tegenwoordig eigenlijk niet meer zo. Ik heb er het geduld niet voor hoewel ik dat beter wel kan hebben want ik vergeet steeds vaker iets in de supermarkt.
  Een fijne avond Suus xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zijn er vrouwen die geen lijstjes maken dan?? ;-) Ik word er altijd hartelijk om uitgelachen door mijn lief, maar hé, dankzij mij hebben we alles bij ons op vakantie, worden de rekeningen betaald en heerst er nog enigszins wat orde in onze grote chaos......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk blog is dit, alleen de naam vind ik al zo geweldig. Ik ben ook van het genieten, iedere dag beslist.
  Ik ben ook van de lijstjes, Kan niet zonder, het is alleen zo dat ik ze wel eens vergeet mee te nemen als ik boodschappen doe. hihi. En het to do lijstje heb ik ook altijd, vooral in drukke tijden en wat is er mooier dan afstrepen. IK schrijf ook wel eens dingen op die ik al gedaan heb , dat streept zo lekker weg.
  Hartelijke groeten van Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn man maakt lijstjes, ik niet. Ik onderschrijf het nut ervan wel hoor, maar ik koester ergens ook wel een lichte chaos.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het leukste van lijstjes blijft voor mij het doorstrepen... dus soms zet ik er nog iets bij dat al gedaan is... kan ik het gelijk doorstrepen... heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben absoluut geen lijstjes mens. Heb het een paar x geprobeerd maar het lukt me niet. Maw ik raak ze kwijt....

  BeantwoordenVerwijderen

Ha,
Wat leuk dat je hier een kijkje neemt.
Ik verzamel geluk in het alledaagse.
Jouw reactie, suggesties of verhaal lees ik graag!
Fijne dag, Suus