OVER MIJ

woensdag 30 november 2011

DIY Last-minute adventskalender

O wat een leuke adventskalenders zijn er op het net te vinden. Ieder jaar neem ik mij voor er ook zelf eentje te maken. Maar tja, de afgelopen maand was geloof ik zo'n beetje de drukste maand van het jaar. Toch lijkt het te gaan lukken. Op de valreep van de maand november werk ik aan een last-minute adventskalender.  Ik heb vierentwintig papieren sokjes gemaakt. Ik moet ze alleen nog van een nummer en een chocolaatje voorzien. En vervolgens met een wasknijpertje aan een lintje hangen. Dat gaat vanavond vast nog lukken. Een snel alternatief voor de supermarktvariant. Al doet deze het ieder jaar ook weer goed bij de kinders Geniet. Tis dat ik zo'n zin had om weer eens te knutselen.

maandag 28 november 2011

De Bakfabriek

Over een week of twee verandert ons huis voor een middag in `De Bakfabriek`. Dochterlief wordt zes en wil graag een bakfeestje. Een thema waar ik wel mee uit de voeten kan. Gisteren hebben we alvast geoefend. We bakten mini-muffins. Altijd fijn op een luie zondagmiddag een beetje in pannetjes en potjes roeren samen met mijn kinderen. Op de leuke blog Volume 25 vond ik een 'Build your Own Cupcake freebie'. Deze hebben we gebruikt voor een kaartje. Samen met een muffin in een zakje en klaar was de uitnodiging. Nu de rest van de voorbereidingen nog. Heb je leuke tips dan hoor ik ze graag!

vrijdag 25 november 2011

The show is over

Heerlijk, ´The show is over`. Het circus is voorbij. Even niet meer jongleren, koorddansen, aan de trapeze hangen of wilde dieren temmen. Spektakel zo op zijn tijd is leuk. Maar ik geniet er van dat de stalmeester en zijn leeuwen het circusterrein hebben verlaten. De klus is geklaard. Ik ben voorlopig circusartiest af. Gewoon weer een werkende moeder die van de feestelijke decembermaand gaat genieten.

maandag 21 november 2011

Una Rosa

Gisteren kreeg ik een cadeautje van de herfst.
Het is dat de mist en kou mij vertelden dat het november is.
Anders had ik mij in de zomer gewaand.

zondag 20 november 2011

Het geheimzinnige pakje

Veel te vroeg was het vanmorgen. Van opwinding om Sint wordt er niet uitgeslapen. De kinders Geniet stuiteren door het huis sinds de goede man vorige week voet aan wal heeft gezet. Helemaal als er een schoen gezet mag worden. De Sint heeft weer zijn best gedaan. Een sierlijk geschreven brief en een mini-gouden boekje in elke schoen. Maar wat doet dat geheimzinnige pakje daar voor de open haard? Heeft Sint zich vergist?  Na enig speurwerk zijn we eruit. Het pakje blijkt bestemd voor Petra. Het meisje van vervlogen dagen. Omdat ze keer op keer prachtige dingen maakt. Sint is vast zeer verguld met dit mooie portret.

woensdag 16 november 2011

Lillebror

Het is negen uur
Broer en zus zijn afgeleverd op school
We gaan met de fiets op pad
De ochtend is voor ons
Lillebror in het stoeltje voorop
Ik duw mijn neus in zijn haartjes
Snuif zijn heerlijke geur op
Knabbel het liefst even aan zijn oor
In plaats daarvan een dikke kus
Ik krijg een prachtige glimlach
En hij eentje van mij
Mijn mama klinkt het
Ja lievie, ik ben jouw mama
De komende paar uur alleen voor jou!

dinsdag 15 november 2011

Melancholie

Wijfie Geniet verloor een tijdje terug haar eerste tand. En de tandenfee mag deze nog steeds niet meenemen. Bijna dagelijks worden de groeivorderingen van de nieuwe tand vol trots getoond. Als ik dan naar het lieve koppie van mijn meisje kijk word ik overvallen door een soort van melancholie. Het lijkt pas gisteren dat ze haar eerste tand kreeg. Wat wordt ze groot. Ik moet er soms nog aan wennen. Help er wiebelt alweer een volgende tand.....

maandag 14 november 2011

VJ Geniet

Vroeger zaten wij gekluisterd aan de radio met de vinger op de recordtoets om een cassettebandje met favoriete hitjes te vullen. De kinders Geniet beschikken over hele nieuwe technologieën. Ze groeien op met hun eigen VJ. Na het eten ´draait´ mijn lief graag een ´set´ voor zijn kinders op zijn IPhone. Starlight van Superman Lovers is momenteel favoriet. Keer op keer schallen de schaterlachen door de kamer.

zaterdag 12 november 2011

Zet je schoen bij Suus

Eindelijk Sint is in het land! We mogen onze schoen weer zetten. Uit volle borst zingen. In de hoop dat de Pieten komen ´precisiestrooien´ en een cadeautje achterlaten. Hou je ook zo van deze tijd en van verrassingen? Zet dan je schoen bij Suus Geniet! Dit kan door een berichtje achter te laten. Zaterdagavond 19 november zetten wij alle virtuele schoenen voor de open haard in de hoop dat Sint de volgende ochtend in één van deze schoenen een pakje heeft achtergelaten. En stuur je ook nog een afbeelding van een schoen naar suusgeniet@live.nl, dan zetten we twee extra schoenen voor je klaar.

Zondag 20 november heeft Sint heeft een pakje achtergelaten voor Petra

vrijdag 11 november 2011

De koeien hebben staarten

Drie blije kindertjes
Met zelf geknutselde lampionnen
Een prachtige volle maan
Er wordt uit volle borst gezongen
Sint Maarten
De koeien hebben staarten
 

dinsdag 8 november 2011

Circusartiest

Ik voel mij momenteel een soort van circusartiest. Ik jongleer er op los met flink wat ballen. Hang aan de trapeze en haal elke keer net de overkant. Pfffff. Ik balanceer voorzichtig op een draad terwijl er aapjes op mijn schouders zitten. Gelukkig valt er om mijn clowns nog genoeg te lachen. En is de slotact van deze voorstelling in het zicht.